Okos medicina

Okos medicina

Lassan egyél, tovább érsz!

2015. augusztus 18. - bloggernóra

Tudtad, hogy a gyors evés számos kellemetlen mellékhatással jár? Amellett, hogy több káros egészségügyi következménye van, súlygyarapodást is okozhat, ha nem figyelsz eléggé az étkezésed tempójára. Az egyik legújabb okos eszköz, az okos villa segít, hogy mindennapi táplálkozásunk egészségesebb, kiegyensúlyozottabb lehessen. De mégis hogyan teszi mindezt?

Az okos villa képes arra, hogy étkezésed sebességét, hosszát, mennyiségét, sőt még tápértékét is monitorozza. Ha evés közben átléped a normális sebesség határát, vagy napi tápanyagszükségleted 50%-át, a villa vibrálással és villogással is jelzi, hogy ideje lassítanod. Az eszköz azonban nem csak az étkezés időtartama alatt válhat hasznodra.

5_1.jpg

Mint a legtöbb okos kütyü, az okos villa minden funkciója is egy okostelefonra, tabletre letölthető alkalmazással együtt használható. Az applikáció segítségével amellett, hogy nyomon követheted az étkezéseid paramétereit, személyre szóló tippeket is kapsz, hogy hogyan szabadulhatsz meg rossz étkezési szokásaidtól. A villában elrejtve egy usb csatlakozót is találsz, amivel számítógéphez is csatlakoztathatod az eszközt, hogy pc-n is nyomon követhesd étkezéseidet.

Az applikáció és a számítógép szoftver által készített grafikonokat meg is oszthatjuk ismerőseinkkel bármelyik közösségi portálon, de ha maximálni szeretnénk a villa hatékonyságát, eredményeinket akár orvosnak, táplálkozási tanácsadónak is megmutathatjuk, akik további tippekkel járulhatnak hozzá egészségünk megőrzéséhez.

Az eszköz használatának egyik áldásos mellékhatása a súlycsökkenés, ezért fogyókúrázók számára különösen vonzó lehet ez a kis kütyü. Lassabb evéssel bizonyítottan hamarabb alakul ki a jóllakottság érzése, mintha villámgyorsan belapátolnánk az ételt. A gyártó reményei szerint azonban az egészséges emésztés fenntartása érdekében is sokan szereznek majd be okos villát. A villa rendszeres használata ugyanis csökkenti a reflux előfordulásának lehetőségét, optimalizálja az emésztési bántalmakat és kevesebb terhet kap a béltraktus is. Hosszú távon a lassú evés a posztoperatív komplikációk, mint például a stressz következtében legyengült szövetek okozta problémák kialakulásának lehetőségét is nagyban csökkenti.

5_2.jpg

Összegezve elmondhatjuk, hogy a villa minden bizonnyal új élményekkel gazdagítja étkezéseinket, azzal a nem elhanyagolható hatással, hogy segít megőrizni egészségünket. Egészségtudatos kütyüfanok eszköztárából tehát semmiképpen sem hiányozhat ez a forradalmi eszköz! És hogy mivel lenne még teljesebb az élmény? Mondjuk, ha lenne egy okos kanál is hozzá! ;)

 

Fotók: player.hu, nlcafe.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://okosmedicina.blog.hu/api/trackback/id/tr397678580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Todward 2015.08.18. 23:25:58

Kétségtelen, hogy új élményekkel fogja gazdagítani az étkezést. Velem például még sosem történt olyan, hogy szétverjem a villámat étkezés közben, mert nem tetszik neki, ahogy eszek. Ha ilyen történne, akkor az biztosan új élmény lenne, csak hogy nem fogok pénzt adni egy ilyen elektronikai hulladékra.

vizsla_barat 2015.08.19. 05:05:09

Követi az okos-zsebkendő.

midnight coder 2015.08.19. 07:22:55

Fel kellene találni az okosorvosokat akik gyógyítani tudják az olyan génhibából adódó betegségeket mint a cukorbaj, rák, stb. Persze az egészségügynek, pontosabban az ennek motorjának számító gyógyszergyáraknak nagyon nem ez az érdeke.

különvélemény2 2015.08.19. 17:49:46

Ez még a hang vezérelt mosógépnél is idiótább fejlesztés.
süti beállítások módosítása