Okos medicina

Okos medicina

Okos fogmosás, avagy kütyü a fürdőszobában

2015. augusztus 18. - bloggernóra

Kutatások szerint az emberek jelentős többsége nem most rendszeresen fogat. Tavaly robbant be a technológiai újítások piacára az okos fogkefe, ami a gyártók szerint segít megoldani ezt a problémát és forradalmasítja a szájápolást. Az Oral-B és a Kolibree is nagyjából egyszerre mutatta be saját készülékét, melyek alapvető funkciói is megegyeznek. A cél egyszerű: professzionális segítségnyújtás a szájhigiénia fenntartásában.

4_1.jpg

Az okos fogkefe gyakorlatilag egy szájápolási tanácsadó, aki minden egyes fogmosásunkat nyomon követi és figyelmeztet, ha valamit nem jól csinálunk. Szól, hogy mennyi idő van hátra a fogmosásból és villogással jelzi, ha túl erősen dörzsöljük a fogainkat. Természetesen a lendületet és az alaposságot is monitorozza, majd értékeli.

A rendszeres fogmosás mellett a szakemberek szerint fogkefénket is elfelejtjük időben lecserélni, ezért az okos fogkefén elhelyezett LCD képernyőn azt is nyomon követhetjük, hogy mennyi van még hátra a fogkefe élettartamából. Egyébként a képernyőn további tippeket is kapunk, például hogy ne felejtsünk el gondoskodni nyelvünk megtisztításáról sem.

De amellett, hogy a fogkefe hozzájárul a fogaink egészségének megőrzéséhez, az eszközhöz kapcsolódó okostelefonra telepíthető alkalmazás számos hasznos információval is ellát bennünket. Egy reggeli fogmosás alatt meghallgathatjuk, hogy milyen lesz az aznapi időjárás és a legfrissebb hírekről is értesít minket a kütyü.

4_2.jpg

Valójában azonban az applikáció fő funkciója megegyezik a fogkefe rendeltetési céljával. Ezen túl pedig a fogmosásunkról szóló adatokat a fogkefe a telefonra továbbítja és elemzi azokat. Így hosszútávon is nyomon követhetjük fogmosásaink hatékonyságát. Az alkalmazás az adatok alapján tanácsokat is ad, hogy min kellene még javítanunk a fogmosások során.

Az ígéret szerint az okos fogkefék 100 százalékkal több lepedéket távolítanak el, azonban néhány fogorvos szerint nem tud többet, mint egy hagyományos elektromos fogkefe. Erről sajnos nem tudunk pontos tájékoztatást adni, azonban az árát ismerjük. Mindössze 250 dollárt kell fizetnünk az okos szájápolásért. Hogy megéri-e vagy sem, ki-ki kidöntse el saját maga!

Képek: origo.hu, hu.socialdaily.com

A bejegyzés trackback címe:

https://okosmedicina.blog.hu/api/trackback/id/tr847678572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szoja122 2015.12.30. 06:42:32

Gratulálok a bloghoz!

Rögtön egy kritika. Egy nagyon fontos dolog hiányzik a blogról, ez pedig a linkek. Forrás link, a továbbolvasáshoz a linkek és talán a legfontosabb a kütyük beszerzési, megvásárlási lehetőségéhez a linkek, hisz ezek elsősorban mégiscsak otthoni, mindennapos használatra valók. Az írásokat nem elsősorban az érdességük, a tudásunk bővítése miatt olvassuk (azért is!), a benne szereplő eszközöket használni is szeretnénk.

Ezt kérem fontolják meg!
süti beállítások módosítása